• Facebook
    • Instagram
    • Phone
    • Pinterest

Totalna Biologia, Pięć Przemian, Tradycyjna Medycyna Chińska

  • O mnie
  • O Ziemku
  • Przepisy
    • Śniadania
    • Dania Główne
    • Zupy
    • Słodkości
  • Porady
  • Umów się na konsultacje
  • Wydarzenia
  • Opinie
  • Współpraca

Tarta jabłkowo-aroniowa

Słodkości

11 Gru

Tarta jabłkowo-aroniowa z mąki orkiszowej i kokosowej
Róbcie powidła z aronii to samo zdrowie i do ciast idealne

SKŁADNIKI:
Ciasto :
1 1/2 szklanki mąki orkiszowej,
2 łyżki mąki kokosowej,
4 czubate łyżki masła klarowanego,
2 łyżki melasy buraczanej,

PRZYGOTOWANIE:
Wszystko razem ugniatamy, aż zrobi się zbita kula
Do lodówki na ok 20 min.
Oblepiamy foremkę ciastem. Trochę zostawiamy na kruszonkę.
Najpierw smaruje ok 200 g powideł z aronii ( u mnie były niesłodzone ).
Następnie posypuje odrobinę cukrem muscowado i na to
gęsty mus jabłkowy ( naturalnie słodki ). Na wierzch kruszonkę z ciasta.
Do rozgrzanego piekarnika funkcja pizza na 180 stopni , 20 min

Leave a Comment

« Markizy bakaliowe
Kasza jaglana z owocami »

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Przepisy

  • Dania Główne
  • Porady
  • Słodkości
  • Śniadania
  • Uncategorized
  • Zupy
ziemkowamama
Nazywam się Ewa Dawidziak. Jestem mamą niezwykłego chłopca - Ziemka i to właśnie dzięki niemu odkryłam swoją drogę, która na co dzień daje mi poczucie sensu i spełnienia. Jest to ścieżka samopoznania, rozwoju i pomagania innym w taki sposób, w jaki pomogłam sama sobie i swojej rodzinie. Czytaj dalej...

Copyright © 2018 · ziemkowamama.pl